Sportmassage:

Klachten tijdens of na het sporten? Of bent u net hersteld na een blessure en wilt u weer gaan beginnen met sporten? Een sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller bepaalde prestaties leveren.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up.

Lymfedrainage:
Lymfedrainage is een massagemethode om overtollig vocht in het lichaam af te voeren. Lymfedrainage wordt toegepast, daar waar het lichaam problemen heeft met een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel, of met de afvoer van afvalstoffen. De afvoer wordt ondersteund, terwijl de afbraak gewoon door het lichaam zelf gebeurd! De afvoer van de lymfe gebeurt via de lymfevaatjes, de afbraak van stoffen in de lymfeklieren.

Met manuele lymfedrainage gaan de vloeistoffen in de aders en de lymfevaten sneller stromen. Door stimulatie van de lymfevaten samentrekking wordt het lymfestelsel getraind en geraakt en dus hersteld. Dit heeft als gevolg dat de weerstand tegen infecties en de immuniteit tegen ziektes worden verhoogd. Het lymfestelsel wordt namelijk ook wel ons immuunsysteem genoemd.

Lymfedrainage is geschikt:

  • Bij vochtophoping bij bijvoorbeeld zwangerschap;
  • Bij huidproblemen;
  • Littekenbehandeling;
  • Spierpijn / Spierletsel;
  • Bloeduitstortingen;
  • Zwellingen na ongeval of sportblessure;
  • Helpt bij het herstel voor of na een operatie;

Vrijwel iedere vorm van massage geeft psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Prijzen:      
Klassieke ontspannings massage van 25 minuten:
Klassieke ontspannings massage van 50 minuten:
Hotstone massage van 45 minuten:
Sportmassage van 25 minuten:
Sportmassage van 50 minuten:
Lymfedrainage van 50 minuten:
Lymfedrainage van 80 minuten:
Shiatsu gezichtsmassage van 25 minuten:
Drukpunt massage van gezicht, hals, nek en hoofdhuid
Hand- of voetmassage van 25 minuten:
30,-
48,-
49,-
32,-
53,-
53,-
79,-
32,-
30,-